377 dagar kvar i USA

USA / 2013-08-31 @ 15:56:28

Dagarna går så fort här borta att jag glömmer att blogga! Har som rubriken säger "bara" 377 dagar kvar i USA, när jag kom hit var det över 400. Som sagt det går väldigt fort. Och upp och ner.

Nu har jag precis vaknat och vet inte alls vad jag ska göra i helgen. Vill träna så ska försöka göra det iallafall. Annars tror jag bara jag ska ta det lugnt, kanske shoppa lite...

Hoppas det är bra med alla hemma i Sverige!


Helt slut...

USA / 2013-08-30 @ 04:40:01

Ännu en dag har gått och jag är som vanligt helt slut! Jag och lillkillen har hängt hemma hela dagen, det har varit "dåligt" väder (21 grader och ingen sol). Jag tycker det har varit kallt hela dagen, vet inte om jag håller på att bli sjuk eller vad som händer. Är väldigt bortskämd med vädret här borta iallafall, varje dag sen jag kom har det varit strålande sol och mellan 25 och 30 grader. Blir alltid lika förvånad när termometern säger 80 grader, men jag börjar lära mig... Tex 82F=28C, 59F=15C, något att utgå ifrån liksom...

Imorgon ska jag upp innan sju, ska ge alla barn frukost och sen vänta på bussen tillsammans med dem. Det är precis som på film vad gäller skolbussarna här;
1. De är gula!
2. Barnen sitter på en bänk på sin tomt och väntar på bussen som stannar precis utanför tomten.
3. När barnen kommer hem med bussen måste en vuxen vänta på dem ute, för att sedan gå in tillsammans.

Bjuder på en bild jag tog förut idag, vi var på "Ice Creme socialize" på äldsta killens skola (något de har varje år i början av terminen). Då längtade jag hem lite, alla barn (även fast det var hälften så gamla som jag) var där tillsammans med sina syskon och föräldrar... Kände mig ensam, fast jag var där tillsammans med min värdfamilj och alla fyra barn.
Nu känds det iallafall bättre, och framförallt känns det skönt med fredag imorgon!


Sista på ett tag...

USA / 2013-08-29 @ 04:53:28

Idag har jag varit själv med lillkillen, precis så som mina vardagar kommer se ut i fortsättningen. Vi har cyklat, varit på post kontoret, varit på biblioteket och lekt hemma. Imorgon börjar min första riktiga dag (tidigare har antingen mamman eller pappan varit hemma, eller båda). Jag ska vara själv med barnen från frukost fram till föräldrarna kommer hem från jobbet. Äntligen! Det känns så bra. De stora barnen är i skolan mellan 8 och 15, ungefär, varje dag så nu äntligen blir det som det ska vara: jag och lillkillen!

Idag har jag även provat en ny BJ smak, s'mores. Det är en amerikansk-scout-efterrätt eller vad jag ska kalla det. Kex, choklad och marsmallow som man grillar/värmer. Fast jag köpte alltså i glassform, supergod! Dock var det sista på ett tag. Jag måste äta bättre om dagarna, är helt slut på kvällarna och tror det bla beror på dålig mat.

Nu ska jag sova! Klockan står på 7.30 imorgon.


Kolla gubbarna!

USA / 2013-08-28 @ 04:09:00
Min värdfamilj består av en svensk pappa och en amerikansk mamma, alltså kan barnen prata både engelska och svenska (men alla pratar mest engelska, förutom den äldsta som pratar ganska mycket svenska). Det roliga är att han pratar svenska genom att översätta ordagrant från engelska, alltså blir meningarna väldigt roliga ibland. Idag tex, vi var ute och cyklade varpå han säger "kolla några gubbar är också ute och cyklar", dessa "gubbar" var en pappa på ca 30 samt ett barn på ca 5 år. När han säger gubbar tänker jag minst 70 år... Jag kunde inte sluta skratta och förklarade sedan för honom skillnaden mellan kille/man/gubbe. 

Förutom att vi har cyklat idag så se vi varit på ett stort ställe med trampoliner. Dessa trampoliner var både på golv och väggar. Det var roligt där, förutom att det var för mycket regler. Tex så fick inte jag hoppa på trampolinen bredvid barnen för där ska barn hoppa, vuxna ska hoppa på andra sidan. Typiskt USA med massa regler, innan vi gick in där fick vi även fylla i papper om att det är på egen risk osv. Allt för att stället inte ska kunna bli stämt. 

Vi har även hunnit med att äta lunch ute, jag tog doggybag för första gången i mitt liv!!! Kändes väldigt osvenskt, men jag tycker ändå att det är bra tt man gör så för annars slängs bara maten, och här i USA för man för det mesta väldigt stora portioner. Efter det åkte vi till stranden och där åt vi även glass. 

 

Imorgon börjar barnen i skolan och min tanke är: ÄNTLIGEN! Rutiner here i come!! Ska bli så skönt. Ska även börja träna i veckan samt börja äta bättre. Nu har jag tröttnat lite på att prova allt nytt jag ser nämligen.

 
 
 

Rhode Island

USA / 2013-08-26 @ 05:00:16

I helgen har jag varit i Rhode Island hos en kompis, vi har hunnit med att shoppa, äta ute, varit i Providence samt varit på Wrentham Village som består av outletbutiker. Det har varit roligt! Ikväll har jag även varit på min först LCCträff, alla aupairer tillhör en kontaktgrupp och den gruppen har träff en gång i månaden. Så idag var min första träff och vi åt pizza och bara hängde! Jag träffade en svensk där samt två tjejer som bor i samma område som mig, och de har barn i samma ålder som min minsta! Ska ha lekträffar med dem i framtiden.

Som sagt, bra helg! Fler såna här tack.


23/8-13

USA / 2013-08-24 @ 05:11:00

 


Hej! Idag har varit en bra dag! Jag tog hand om barnen från frukost till lunch, vi var på två olika lekplatser. Efter lunch åkte jag iväg till ett stort mall. Jag tyckte den jag var på igår var stor, men detta var typ tre gånger så stort. Shoppade lite och åt sushi. Sen jag kom hem har jag tagit hand om barnen, medans föräldrarna är ute. Nu ligger jag i sängen och ska strax sova. Imorgon ska jag låna bilen och åka till Rhode Island där jag ska träffa en tjej som jag lärde känna under skolan i NY. Det ska bli roligt! På söndag ska vi åka till en outlet, kommer inte ihåg namnet nu men det ska bli roligt det också. Jag tycker det är så himla roligt att köra bil (både i Sverige och här), alltså ser jag framemt att köra bil till Rhode Island!  

Sushin! Olika små tallrikar åker runt på ett band så tar man de man vill ha. Tallrikarna är i olika färger och kostar olika mycket, sedan betalar man bara för "tallrikarna". Det var jättegod sushi! Åt ganska mycket... tror att det allt som allt (mat, dricka och dricks) gick på 15 dollar (ca 100 kr). 

Shoppade idag igen...


Nytt nummer!

USA / 2013-08-23 @ 18:29:56

Nu har jag äntligen fått mitt amerikanska simkort! Jag har alltså nytt nr, vill ni ha det så skickar jag ett sms med nr. Annars kan ni som har iPhone skicka iMessage meddelanden till mig genom att använda min mejl: jenniegustafsson_@hotmail.com


22 augusti

USA / 2013-08-23 @ 04:04:51

Idag har varit en bra dag! Från frukost till lunch var jag själv med barnen och det gick bra, även fast de är dåliga på att lyssna på mig så gick det bra idag. Skönt! Vid lunchtid kom min värdpappa hem och då åkte jag iväg för att fixa Social Secutiy Number. Stället ligger i Framingham, ca 15 från vart jag bor. Staden var inte så fin, och jag kände mig inte så bekväm där... Trivs bättre i min stad, här är det fina hus, affärer och mycket skog!
Jag var ledig fram till 17 så bestämde mig för att åka till ett stort mall i närheten av min stad. Tänkte att det kunde vara roligt med lite affärer, när jag kom dit visade det sig vara ett jättestort köpcentrum som hade massa roliga affärer och restauranger. Jag köpte ingenting, förutom att jag i en affärer beställde ett par skor. Skorna kommer hem på posten om några dagar, visar då!
Nu ikväll är jag hemma med barnen medans mina värdföräldrar är ute och äter. Juste de har köpt en ny bil också (bild nedan)! Det är superbra, för nu finns det möjlighet för mig att (nästan alltid) låna bil! Det är en Toyota prius hybrid, superskön att köra (köp en sån pappa, vet att du vill!!!). I helgen ska jag åka till Rhode Island och träffa en kompis, ska få låna bilen då. Väldigt snällt.


Fina Boston!

USA / 2013-08-22 @ 03:46:00
Idag har jag varit i Boston tillsammans med min värdpappa och alla barnen. Idag har det varit närmare 35 grader, så det var väldigt varmt. Så fort solen går ner tycker jag det är behagligt ute, men det är ju såklart roligt att det är varmt och soligt ändå! Vi var som sagt i Boston idag, jag körde dit och hem och blev visad lite olika ställen bland annat barnens "Swedish School" som de går på en gång i veckan dit jag ska skjutsa dem. Inne i Boston visade min värdpappa mig runt samt visade historiska grejer, eftersom Boston är en väldigt gammal stad finna det mycket historia. Vi stannade i olika lekparker och vid fontäner, så barnen kunde leka. Boston är en väldigt fin stad men nu räcker det med sightsing för mig, nästa gång jag är i Boston ska jag shoppa och äta gott. 
Klockan är snart 22 hos mig och jag ska läsa lite i en av alla böcker jag tagit med mig hit! Hoppas det är bra med er allihopa hemma. 
Tänkte att jag lägger upp lite bilder från idag.

Bilden är tagen i Bostons hamn, det man ser på bilden är Bostons flygplats som ligger i Charlestown. Charlstown är en stadsdel i Boston. Precis som Beacon Hill (USAs äldsta stad) där vi även var idag.  Bild nedan. 
 
Beacon Hill. Liknar New York tycker jag. Ligger på en kulle (därav namnet - HILL) och är Bostons enda kulle, resten av staden är platt och i vattennivå. Beacon Hill består mest av gamla fina bostadshus. 
 
En stor park mitt i Boston, lite som Central Park fast mindre såklart. Det finns fontän att bada i, lekpark, en karusell, basebollplan och stora grön områden. Det är en fin park och jag skulle kunna sitta där i flera timmar och bara njuta av vädret samt kolla på alla människor som passerar!
 
En annan del av parken, med Beacon Hill i bakkgruden. 

Ungefär där hamnen ligger finns även ett stort torg med affärer och resturanger. Idag fanns även  försäljning av brandmanskläder! Jag vet inte om det är något de har varje dag, men det var roligt och annorlunda att det fanns. 
 
Torget eller vad jag ska kalla det... Minns inte namnet nämligen. Består iallafall av resturanger och affärer, liknar gamla stan i Stockholm lite.
 
Hamnen! Väldigt fina hus och båtar där. Det finns även båtar som går mellan Bostons hamn och Bostons flygplats, samt taxibåtar. 
 
Boston från högre höjder. Bakom stora husen till vänster ligger hamnen. Boston är en ganska liten stad. Vi hann se det "man ska se" idag och när dagen var slut hade vi gått 11km! Duktigt gjort av barnen tycker jag. 
 
Slänger upp en bild på mig själv också så ni inte glömmer bort hur jag ser ut!
 Mitt provsmakande har börjat!

USA / 2013-08-21 @ 05:51:12

Först och främst, tack för alla gratulationer!
Idag har jag varit själv med alla fyra barnen, det har gått helt okej. Vi var på biblioteket innan lunch och efter det har vi bara varit hemma och lekt. Min värdfamilj har inte haft aupair tidigare så det är lika nytt för dem som för mig. Barnen testar mig väldigt mycket om vad jag tycker är okej och inte. Jag tar hand om tre pojkar och en flicka, och det är flickan som är jobbigast. Hon säger elaka saker, slår mig och drar i mig samt mina kläder och smycken (kan inte ha mitt Tomas Sabo armband för är rädd att hon ska dra sönder det...). Jag hoppas det blir bättre, för just nu är det väldigt jobbigt.
Idag har jag även varit i ett par affärer, på ett stort mall. Jag köpte ett par converse (lämnade alla mina hemma i Sverige nämligen) för 25 dollar (drygt 160kr) samt ett par Nike för 75 dollar (drygt 500kr). Det är väldigt billigt här och speciellt i mindre städer. Sen har jag handlat lite roligt godis och även påbörjat min provsmakning av nya Ben & Jerry smaker! Man kan tycka att det finns många smaker hemma i Sverige, men här finns mer än dubbelt så många!
Imorgon ska vi in till Boston, det ska bli roligt.


Min födelsedag!

USA / 2013-08-20 @ 04:04:00
Idag fyller jag 19! Känns dock redan som jag fyllt eftersom jag firade mig hemma i Sverige innan jag åkte hit. Min värdfamilj sjöng för mig imorse och det var mitt firande. Lite synd att jag inte varit här längre och känner familjen bättre, för då hade det kanske blivit mer firande... Men det var helt okej ändå.
Mina värdföräldrar är hemma den här veckan för att visa mig runt, lära mig allt osv. De börjar jobba nästa vecka och då börjar även jag på riktigt! De äldsta barnen börjar i skolan om två veckor tror jag...
Idag har vi varit på ett ställe där de anordnar lekgrupper för olika åldrar. Jag ska antagligen gå där med 2 åringen någon gång i veckan senare när de äldre barnen börjar i skolan. Till vintern skulle de börja med aupair -grupper också! Det vore roligt att gå på, så jag kan hänga med några i min ålder.
Annars har vi bara chillat idag. Jag köpte ett yatzy som present till äldsta barnet (som jag gav när jag kom hit) och det har vi spelat närmare 10 ggr idag tror jag! Vi spelade lite andra spel också, det är roligt när barnen kommer överens och vi alla gör något tillsammans. Imorgon ska vi till biblioteket och kolla! De anordnar också lekträffar och grupper för barn. Tror jag ska få börja köra bil imorgon också! Ska bli spännande.

Har inga bilder från idag förutom den här. Ett sånthär fönster vill jag ha när jag flyttar hemifrån! Jättefint och mysigt.

Chillidill

USA / 2013-08-19 @ 02:52:37

Idag har jag fixat bankkort, det tog drygt 1 timme för att jag inte har social security number (typ som personnummer hemma, fast det är frivilligt att ha, och jag har inte haft tid att fixa ännu). Men de på banken var jättetrevliga och snälla, tror aldrig de träffat en svensk förut för de hade jätte många frågor och tankar om Sverige. Det var roligt att prata med dem. Skillnaden mellan Sverige och USA, på banken i USA har man trevligt och roliga konversationer!
Efter det har vi varit på ett ställe som heter THE Y, det är ett gym, en pool, lekställe för barnen osv. Kanske ska börja gymma där, det såg väldigt bra ut. Får se vad värdföräldrarna säger, för jag ska ha gymkort på samma ställe som dem. Billigare så.
Annars har vi bara tagit det lugnt hemma, och jag var ute och gick förut. Gick runt i kvarteret och det var väldigt skönt. Kvavt men skönt att röra på sig. Det var en man på sin trädgård som frågade hur jag mådde, också trevligare än i Sverige. Man hälsar och säger "how are you today?" till främlingar. Mysigt tycker jag.
Kram

Bild på "mitt" hus.


Saturday

USA / 2013-08-18 @ 02:11:00

Idag har jag och min värdfamilj varit runt i grannstaden, den är större än staden vi bor i och det finns mycket affärer, restauranger och annat där. Det tar drygt 5 minuter med bil dit.
Vi åt lunch på en jättestor food court. Det fanns typ allt att välja mellan, jag tog sushi med krabba. Smakade väldigt bra. Efter det handlade vi i en typisk amerikans mataffär, superstor och här och där bjöd de på olika saker, bland annat vin! Synd att jag inte är 21...

Det här är alltså chokladvin! En blanding av tysk choklad (tror jag det står)
och rött vin... Låter sådär, men hade lätt provat om jag var 21.

 

Food courten. 

 

De sålde levande humrar... Lite läskigt...

 

Affären bjöd på vin.

 

Bästa jag sett!!! Ihop plockade grönsaker (vissa på spett) och färdiga att grilla! Super smidigt. 


Massagestol

ALLMÄNT / 2013-08-17 @ 21:44:34

Medans min värdfamilj köper ny bil sitter jag i massagestol och njuter! Lite sol på det också, perfekt!


Äntligen!

ALLMÄNT / 2013-08-17 @ 03:33:00
Nu är jag äntligen framme hos min värdfamilj, det känns bra men det är även lite konstigt. Att jobba och bo under samma tak tror jag kan vara ganska påfrestande, men samtidigt tror jag att det är en väldigt bra erfarenhet.
Dagarna går upp och ner, jag har endast varit här snart en vecka men jag känner redan att det här året kommer vara väldigt upp och ner. Spännande och lärorikt, samtidigt som det såklart är jobbigt.
Hoppas ni har det bra hemma min fina familj (och såklart andra som läser)!

PS: Mamma! Idag när jag skulle skaffa bankkort ville de veta ditt födelseefternamn (tydligen gör de så för att bekräfta att jag är jag, om jag tappar bort kortet eller liknande), och för det första kan jag inte ens stava det på svenska och för det andra kunde jag absolut inte bokstavera det. Första missförståndet - check!

PS2: Jag ska ta amerikanskt körkort! Känns både nervöst och roligt!
 
 
Familjen och jag var och grillade vid en sjö idag, kändes svenskt! 

New York igår, Boston idag.

ALLMÄNT / 2013-08-16 @ 13:29:04

Igår var vi i New York och det var fantastiskt! Även fast jag sett allt tidigare så var det jätteroligt att se alla typiska sevärdheter igen. Dessutom hann vi med lite shopping. Ser fram emot att kunna shoppa mycket här! Så billigt!!! Nu ska jag äta snabb frukost innan lite "möten" och sen går min buss mot Boston! Är framme lokaltid vid 15.00, så bussresan kommer ta 6 timmar... Har godis, roliga appar och lite musik så det går nog bra.
Juste vi åt jättegod "New York cheescake igår". Bild nedan.
Kram


14h senare...

ALLMÄNT / 2013-08-15 @ 03:48:05
Idag började lektionerna vid 8.00 och slutade alldeles nyss. Helt värdelösa lektioner också, handlar om sånt som för oss svenskar är väldigt självklart (säkerhet, mat, inte skaka barn till döds osv.) vilket gör att det är väldigt långtråkigt... Klockan är snart 22.00 och jag ska duscha och sen gå och lägga mig tillsammans med mitt amerikanska godis. Imorgon väntar HRL (vilket jag gjort ett antal ggr i skolan hemma i Sverige), skillnaden mellan USA och Sverige gällande HLR är att för att jobba med barn behöver du ha certifikat inom HLR. Så upp för frukost (torr bagel, koncentrerad juice och lite vatten på det) klockan 7.00 och sen lektioner mellan 8.00 och 14.00. Efter det ska vi till New York! Jag har valt att åka på guidad tur och det ska faktiskt bli roligt!
Godnatt!

Hej från USA!

ALLMÄNT / 2013-08-14 @ 03:19:26
Är på training school i New York inför mitt år som au pair. Skolan är gammal och äcklig, maten smakar skit och jag vill bara att det ska bli fredag så jag får åka till Boston.
Kram!

Välkomna!

ALLMÄNT / 2013-08-06 @ 17:54:33
Hej! 
Mitt namn är som sagt Jennie och jag är snart 19 år. Om 5 dagar börjar mitt livs resa och jag vill så gärna dela med mig av det till er, därav har jag starat en blogg. 
Jag kommer ifrån Nyköping, 10 mil söder om Stockholm. Bor tillsammans med min mamma och mina syskon i ett radhus något utanför Nyköping, samt tillsammans med min pappa och hans familj i Nyköping. 
Jag tycker om att göra nya saker och träffa nya människor, träna, umgås med nära och kära samt har ett stort intresse för musik.

Som sagt, om 5 dagar reser jag till USA där jag ska spendera de kommande 13 månaderna tillsammans med nya upplevelser och nya människor. Jag ska bo i en stad som heter Southborough som ligger i staten Massachusetts där jag ska ta hand om 4 barn (9, 7, 5 och 2 år). Följ med mig för att få veta mer!

Jennie