Halloween imorgon!

USA / 2013-10-31 @ 03:28:23
Hallå där! Hur är det med er? Med mig är det bra, kom precis hem från gymmet och ska strax sova. 
Imorgon ska jag jobba till 15 ungefär och sen ska vi åka in till Boston och fira halloween. I området som heter Beacon Hill är det tydligen stort Halloweenfirande! Ska bli roligt. Har dock ingen kostym, funderar på att köpa en imorgon... 

De senaste dagarna har varit lugna. I måndags var jag på Ikea med min värdfamilj. Köpte lite saker till mitt rum och en hel del mat från Ikea foodshop. Igår var jag i Boston med värdfamiljen, föräldrarna skulle på möte så jag tog hand om lillakillen under tiden (Z var i skolan). Vi promenerade i parken och i några affärer. Boston är väldigt fint, ska börjar hänga mer där i fortsättningen. 

Jag har precis insett att även fast jag vissa stunder vill åka hem, så trivs jag väldigt bra här! Jag gillar rutinen jag kommit in, trivs jättebra tillsammans med barnen och 1 år är inte sååå länge. Det här kommer gå fort! Redan varit här i snart 3 månader, bara 9 kvar. Dessutom, om jag åkte hem, vad ska jag göra hemma nu? Har inget jobb och inga sovrum (det är ok mamma och pappa, jag behöver inte rum förrän i augusti!!), kan lika gärna bo här då. 
Även fast jag saknar familj, vänner och släkt. Snart ses vi igen allihopa, och jag kommer då förhoppningsvis vara stolt över det här året och inte ångra en sekund. 
Godnatt på er! 
Förresten! För tillfället är det bara 5h tidsskillnad, vi har inte ändrat till vintertid än (det görs i helgen). Konstigt va? Det tycker iallafall jag... 
KRAM 



Bilder från Boston. Måste bli bättre på att fota mer, de här är enda bilderna jag har sen sista jag bloggade... Förutom på barnen, men vet inte om jag får lägga upp de. Ska fråga mina vpäron! Vore roligt att visa dem, de är så himla söta. 

Sista helgen i oktober, tiden springer förbi!

USA / 2013-10-27 @ 05:04:47
Hallå där nära och kära! Hoppas allt är bra med er hemma i Sverige, med mig är det bra. Har mycket att göra hela tiden, är det inte jobb så hänger jag med mina fina vänner här i USA. Därav ingen uppdatering, men jag lever och har det bra!
Om ynka 11(10 typ) dagar kommer min fina mamma och min fina lille(stora)bror. Ska bli såååå roligt! Längtar något otroligt. Vi ska hänga i Boston, fira mammas 40årsdag och bo på hotell. Tror det kommer vara en slårslagen födelsedag för mamma! 

Ja vad har hänt sen sist jag skrev... Jag har jobbat, mina fina värdbarn och jag har lekt, varit i olika lekparker, varit downtown, varit på gymmet och idag var vi och badade. Vi har även haft besök av mina vänner, i söndags var Carro här och lekte och igår kom Clasine förbi en stund. 
Annars har jag hängt med mina vänner, varit på två olika mall, varit i olika andra affärer och ätit ute ett par gånger. Igår kom som sagt Classe hit och vi åkte downtown och åt hos pizza och avslutade med Frozen Yoghurt (typ mjukglass) i min säng framför idol. Börjar bli lite tradition med pizza och FroYo i sängen nu, mysigt!

Idag har jag jobbat, imorgon jobbar jag, nästa vecka jobbar jag, men snart så, snar är mamma och William här och då är jag ledig i 4 hela dagar! 
Häromdagen bokade även pappa biljetter hit!! Så den 7 december kommer pappa och min lillasyster. Är så lycklig. Någon annan som vill hälsa på??? Kom!!! Tveka inte! 

Jag ska försöka uppdatera bättre, grejen är bara att jag jobbar så mycket och är alltid helt slut på kvällarna... Ni får ha det så bra tills näst gång vi hörs! Jag ska alldeles strax sova. Kram 

Lite bilder från senaste veckan är såklart obligatoriskt. 
Middag förra helgen med vänner. 

Samma kväll i staden Salem, "häxornas stad" som ska vara helt galet runt Halloween, dock var det jättelite folk och inte alls vad vi trodde när vi var där förra helgen. 

Fina solnedgången från "min" altan.

Pizza med Classe!! Gooooood.

FroYo. Tog smakerna choklad, jordnötssmör och pumpakaka. Pumpan var godast, smakade jul!!!

Wiiiihooooo

Wiiihoooooooo igen!!!!!


Z 3 år

USA / 2013-10-19 @ 06:21:58
Min äldsta värdpojke är 3 år och kallas Z. Idag jobbade jag till 19, efter det gick jag upp på mitt rum och fixade mig för skulle iväg på middag med några kompisar. När jag kommer ner igen säger Z med imponerad röst "Wow Jennie!! Your hair!!!", så himla roligt sagt! Och gulligt! Det jag hade gjort med mitt hår vara att borsta det och ha utsläppt istället för uppsatt som jag oftast har när jag jobbar, det roliga är att han verkligen la märke till det. Mitt hjärta smälte lite och jag lämnade huset med ett leende. Bra fredag helt enkelt. 

Som sagt är han i trotsåldern och har både jobbig och gullig stunder. Dock väger de bättre stunderna över. Tidigare idag medans vi lekte gav han mig en kram och sa "I love you", små saker betyder så mycket! Är så glad att jag hamnat i värdfamiljen jag är i nu. "Allt sker av en anledning" som min värdmamma sa första gången jag träffade henne. 

Ät för övrigt en god krabb-burgare på en resturang förut. "Yummy in my tummy" som Z säger! Nu ska jag sova, godnatt/godmorgon. 


19 dagar kvar!!!!

ALLMÄNT / 2013-10-18 @ 19:56:05
Idag är det den 18 oktober, min lille(stora...)brors 18årsdag! Han har fått i födelsedagspresent av mamma att de ska komma till mig den 6 november! Det är endast 19 dagar kvar och jag är så otroligt glad över att de ska komma. Vi ska hänga i Newburyport, bo på hotell i Boston och fira mammas 40årsdag som är den 7 november. Kommer bli så otroligt roligt.

För övrigt så är allt super med mig, hemlängtan har gått över för tillfället, jag har kommit in i rutinerna och jag trivs väldigt bra här.
Häromdagen fick jag ett paket av mamma med tidning, godis, DL-mått, läppsyl och "skolkatalogen" från studenten. Blev jätteglad!

Just nu jobbar jag men barnen sover middag så jag passar på att kolla på tv och blogga lite.
För att vara oktober är det väldigt varmt här, igår var det ca 20 grader och jag såg flera som gick runt i shorts och tshirt! Ha det bra. Ska försöka uppdatera efter helgen med lite roliga bilder. KRAM
Köpte en fin tröja häromdagen!


Promenad på stranden för några dagar sen, då var det lite kallare och ingen sol


Igår var jag och barnen downtown i en lekpark, avslutade med frozen yoghurt som är äldsta killens favorit!
JAAAA!!!!! Wooop woop yayyy


Lördag!

USA / 2013-10-13 @ 06:35:34
Hallå! Är dålig på att uppdatera, men det är för att jag hela tiden har saker att göra. Har inte ork att blogga då. Hur som helst så är det bra med mig. Jag börjar komma in i rutinerna och det går bra med barnen. 
I veckan har jag varit på en marknad, Topsfield fair, tillsammans med min värdfamilj. Det var roligt. Vi åt amerikanska grejer, bland annat friterad oreo (kakan) vilket faktiskt var gott. Det fanns försäljning av allt möjligt, djur att klappa, karuseller, mat, uppträdanden etc. Det var iallafall trevligt, dock väldigt kallt. 
Har annars jobbat varje dag den här veckan, och det har gått bra. Igår slutade jag vid fem, packade och åkte sen iväg till Carro. Vi var iväg på en Bonfire grej med massa andra aupairer, vi gjorde s'mores och hade trevligt. Sov sen hos Carro och idag har vi hängt med Clasine och Janni. På kvällen kollade vi på "Sharknado", antagligen den sämsta filmen vi någonsin sett men vi hade roligt ändå och åt Ben & Jerrys så det var nice! 
Imorgon ska jag jobba, blir hämtad på morgonen hos Clasine och så åker jag med mamman och barnen till Boston. Ska på museum med barnen, blir säkert roligt. 





Idag har vi bakat äppelpaj! 
På kvällen åt vi svenska pannkakor med allt möjligt gott på! Trevligt. 
Och vi avslutade med lite glass! Kan någon gissa vilken smak jag valde? Och ja, min dag har gått ut på att äta. Precis som alla dagar i det här landet. Haha!

KRAM

Downtown!

ALLMÄNT / 2013-10-08 @ 03:17:09
I söndags var jag och åt frukost tillsammans med min värdfamilj, vi åt på ett typiskt amerikanskt ställe. Omelett, bagels, bacon och pannkakor bestod det av. I en gammal resturang, precis som på amerikanska filmer. Det var helt okej frukost, men upplevelsen var rolig! 
På eftermiddagen kom mina svenska tjejer från där jag bodde förut över på middag. Det var jätteroligt att träffa fem igen och vi hade det mysigt. Bra avslut på veckan helt enkelt.

Idag jobbade jag fram till ett, sen blev jag skjutsad till Newburyport (downtown som man säger här) och gick runt där ett par timmar. Det är en väldigt mysig stad, små affärer med mycket vintage, heminredning och fina smycken. 
Mamma, du kommer älska Newburyport! 

På eftermiddagen har min värdfamilj fixat gymkort åt allihopa, inklusive mig! Så glad. Ska ta mig dit så fort jag kan. Ska bli så roligt att äntligen komma igång med träningen igen. 

Klockan är lite efter nio, jag äter cheescake som var kvar sen igår och kollar på amerikanska Let's Dance. Är supertrött så ska strax gå och lägga mig. Ha det bra hemma!






Bilder från frukosten igår.








Newburyport!



Yay!

USA / 2013-10-06 @ 04:01:21
Idag har varit en bra dag;
1. Jag har inte gråtit!! (Har de senaste dagarna varit ledsen för jag saknar min familj och mina vänner)
2. Jag har hängt i Boston med andra aupairer och träffade en jättetrevlig svensk som bor ca 10 minuter från mig med bil!!
3. Jag fick äldsta killen att somna helt själv, med lite tjafs men ändå sjukt nöjd!!

Som sagt har jag hängt i Boston idag. Varje månad är det ett aupair möte och idag var oktobers möte i Boston. I min LCC grupp är vi 6 aupairer men idag inne i Boston var det flera LCCgrupper tillsammans, så sammanlagt var vi 80 pers tror jag. Vi blev indelade i grupper och sen fick vi en lista med saker vi skulle fota/samla på oss. Det var trevligt! Träffade några nya trevliga människor så det var nice.

Imorgon ska några svenskar komma hem till mig och vi ska grilla. Ska bli roligt! Tror jag ska åka in till Newburyport på dagen och kolla runt där, har inte hunnit det så mycket ännu.
Tänkte lägga upp lite bilder från där jag bor. Känns som hemma, öde och mycket grönt.

KRAM

Stranden ca 200m från "mitt" hus.



Båtarna är inte i vattnet på dagen, vad heter det? Tidsvatten eller något sånt väl?
Min middag idag. Min värdfamilj är veganer (men de äter kött om de känner för de, men oftast endast på restauranger) samt kockar, så maten är goood. Och juicen!!!! Hemmagjord juice av apelsin och morot, mumma!

Upp och ner

USA / 2013-10-02 @ 03:47:30
Det är bra med mig men jag saknar alla hemma. Pappa tänkte att det kan bero på att jag tidigare inte haft tid att sakna och nu kommer allt på en gång, kan mycket väl stämma. Hur som helst är det en otroligt jobbig känsla. Skulle vilja köpa en flygbiljett hem bara för att få krama alla. 
Annars är det som sagt bra med mig. Jag trivs bra med familjen även fast den äldsta pojken (han är 3 och den fara snart 1 år) inte lyssnar alls och testar mig hela tiden. Det jag har erfarenhet från är förskolor samt min lillebror Tim (1 år) och då har jag inte behövt tänka på att uppfostra på samma vis, ge time out, natta en treåring osv. Allt är nytt och det blir inte lättare av att den äldsta inte lyssnar, slåss och skriker. 
Jag vet att det tar tid och att det är tufft i början, men efter mina veckor här i USA vill jag bara att allt ska vara bra... Orkar inte mer drama. Men som sagt, någon/några veckor till sen är det nog tiptop!

I söndags var jag på hästpolo tillsammans med Clasine, vi hade picknick och vädret var toppen. En mysig dag helt enkelt (även fast själva matchen inte var så rolig).

Tänkte även visa lite bilder från vart jag bor. Jag bor numera på en ö utanför eb stad som heter Newburyport. Googla det och ni kommer bli avundsjuka, det är väldigt fint här! Dessutom bor jag tillsammans med tre kockar. Great! Som vanligt hoppas jag det är bra med er alla hemma, jag tänker på er och jag saknar er något otroligt.
Som jag sa till mamma häromdagen, jag längtar tills jag är hemma igen för då är jag massa erfarenheter rikare, jag är hemma bland mina nära och kära och jag är antagligen starkare som person! Ser fram emot det, men ska försöka att leva i nuet och njuta av min tid i USA. Var förbered på att det skulle bli tufft, men inte att det skulle vara såååhär svårt att vara iväg från mamma och pappa. Saknar dem mycket mer än jag trodde jag skulle göra. Är så otroligt glad att Skype finns. Kram på er!

Min utsikt runt halv sju varje kväll.






Tisdagsmiddag!